Bli bedre kjent med Hanne!

Bli bedre kjent med vår ordførerkandidat Hanne Tollerud!

Da Hanne (54) i 2007 fikk spørsmål om å stille til valg for Arbeiderpartiet, måtte hun ta et valg. Hun vokste opp i et Arbeiderparti-vennlig miljø, men hadde ikke engasjert seg partipolitisk tidligere. Hun takket tross alt ja, og har siden det hatt en svært bratt læringskurve. Siden 2017 har hun vært ordfører i Moss kommune, noe hun planlegger å fortsette med også etter høstens valg.

Om Hanne:

54 år

To barn

To katter

Gift

Bor på Refsnes

HT

Hanne Tollerud er vår ordførerkandidat. Hun har vært ordfører i Moss siden 2017.

Hanne vokste opp på Refsnes, og har tatt utdanning ved Høgskolen i Østfold. Hun er tilbake på Refsnes, der hun har tenkt til å bo resten av livet. Tidligere har hun jobbet med mennesker med nedsatt funksjonsevne, i barnehage og på skole, før hun etterhvert ble politiker på heltid. Å finne en som er stoltere av byen sin enn Hanne er ingen lett oppgave, og vi har derfor stilt henne en rekke spørsmål som skal hjelpe deg å bli bedre kjent med vår ordførerkandidat.

Hvorfor ble du politiker?

- Jeg har alltid vært engasjert, og jeg har hatt flere tillitsverv tidligere. Jeg ble valgt inn i kommunestyret med så godt som ingen relevant erfaring, og ledet teknisk utvalg fra 2007-2011. Læringskurven var veldig bratt, men det var både gøy, spennende og givende å kaste seg ut i det. Pappa var aktiv i Arbeiderpartiet en gang i tiden, så jeg har vel alltid lent mer mot venstresiden, men det var grunntanken og ideologien til Arbeiderpartiet som gjorde at jeg tok det nokså enkle valget om å melde meg inn og takke ja til listeplass den gang. Mottakelsen fra partiet, den store takhøyden og de inspirerende ungdommene i AUF gjorde inntrykk da og gjør det fortsatt til den dag i dag. Tanken om fellesskap og inkludering synes jeg er helt riktig, og jeg mener helt oppriktig at det er Arbeiderpartiet som kan løse de utfordringene vi møter på som en helhet. Å kunne være med på å gjøre verden, i hvert fall Moss, til et bedre sted, er et privilegium, og noe jeg trives veldig godt med.

Hva er dine viktigste saker fremover?

- Ettersom jeg er utdannet som både førskolelærer og grunnskolelærer, har barn og unge naturligvis vært en viktig sak for meg i lang tid. Som ordfører har jeg likevel fått ny innsikt i hva som er viktig, og jeg ønsker selvsagt det beste for kommunen, landet og verden som helhet. Jeg har fått møte ekstremt mange forskjellige mennesker, som alle har gjort inntrykk på meg og mine meninger. Jeg er glad i og interessert i folk, noe jeg ser på som viktig for å løse de problemene vi skal løse fremover. Vi må fortsette arbeidet mot utenforskap, som er en sak som går igjen i alle andre saker. For å løse problemene med blant annet Riksvei 19 og Kanalbrua er det flere ting vi må tenke på, og utenforskap er en av dem. Vi må sørge for at de store oppgavene løses på en måte som sørger for at ingen faller utenfor. Alle mennesker har et lager med ressurser, som er noe vi må fokusere mer på fremover. Noen mennesker møter på en liten dump i veien og havner utenfor, og de skal vi plukke opp - i alle saker. 

"En av mine hjertesaker er å kunne være en stemme for de stemmene som ikke alltid høres"

– Hanne Tollerud

Hva mener du at er det beste med Moss?

- Jeg elsker å bo i Moss! Folka er bra, og jeg digger at man kan dra ut alene og likevel møte kjente. Jeg er også veldig glad i beliggenheten, med nærhet til alt, og tilbud som fjorder, vansjø, marka og byen. Vi har alt her i Moss, og jeg gleder meg til å være med på å utvikle byen ytterligere. Når jeg er på møter andre steder føler jeg en helt annen slags type ro når toget endelig ruller inn på Moss stasjon. 

5 kjappe med Hanne:

1. Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

- Jeg står opp klokken 0500 og drikker kaffe, før jeg svarer på litt mail og tar en treningsøkt på treningsrommet som ble til under pandemien. Deretter drar jeg på jobb der jeg blir til alle oppgaver og møter for dagen er gjennomført.

2. Hvis du kunne spist middag med hvilken som helst politiker, hvem hadde du invitert?

- Barack- og Michelle Obama.

3. Hva er det beste du vet?

- Å stå opp på en sommerdag, drikke kaffe, pakke strandbaggen og ta med meg lydboka ned på stranda og bli der hele dagen, før jeg tusler hjem for å spise reker og drikke en god hvitvin.

4. Kan du fortelle en funfact?

- Da jeg var yngre jobbet jeg som budeie for telemarkskyr i Gausdal.

5. Hva er du stolt av?

- Byen min!